Beach Trotters Website

La desinfecció de la platja amb ozó garanteix el respecte al medi ambient i no deixa residus que puguin afectar ni la salut dels banyistes, ni la fauna i flora costanera

La neteja-platges Dromedar és la darrera creació de l’empresa de Torredembarra Beach Trotters, referència mundial en el tractament i equipament de platges, amb l’objectiu de ser garantia i seguretat perquè aquests espais tan concorreguts a l’estiu estiguin lliures de virus. Es tracta d'utilitzar l’ozó com a desinfectant i aplicar-lo en el procés habitual que es realitza durant el garbellat i la neteja de les platges.

L’ozó es coneix perfectament com l'alternativa, mediambientalment innòcua, per a realitzar processos de desinfecció de superfícies i locals amb alt potencial d'estar infectats per virus tipus COVID-19 (Coronavirus), bacteris o fongs. A més de la seva innocuïtat l’ozó no genera residus allí on s’utilitza.

Aquests dos avantatges el fan enormement interessant per a ser utilitzat a les platges, sempre que pugui combinar-se amb l'acció de les màquines garbelladores tradicionals de neteja de platges. S’ha demostrat, en múltiples proves realitzades en diferents tipus de platges amb sorra, tant fina com gruixuda, que l'única manera natural d'eliminar els virus, bacteris i fongs que es troben a les platges, és mitjançant el sistema de garbellat.

Aquest mètode de garbellat suposa l’aixecar la sorra i passar-la per un sistema de sedàs. Això es pot fer de manera manual o mitjançant màquines adequades. Fer-ho de manera manual és un treball complicat i lent. Per contra, si s'utilitzen màquines especialment creades per a garbellar la sorra, aquest treball de netejar les platges i eliminar virus, bacteris i fongs és ràpid, còmode i efectiu de dur-ho a terme.

El director de Beach Trotters, Serafí Mercadé, explica que, des de la creació de l’empresa, la innovació ha estat un de les seus valors principals i davant de la crisi sanitària de la Covid-19 van decidir crear una solució per desinfectar les platges de coronavirus: “Hem treballat amb l’empresa lleidatana especialitzada amb maquinària agrícola que ens fabrica les nostres màquines per netejar platges i amb especialistes en els tractaments amb ozó a l’agricultura ecològica, una tècnica que s’ha estès molt els darrers anys.”

El sistema per desinfectar les platges amb ozó

El mètode d'aplicació de l’ozó és senzill i pràctic de dur a terme. L'acció correcta a les platges consisteix a abocar l'ozó barrejat en aigua. Això permet aplicar l'ozó en el moment just de garbellar la sorra. Amb això s'aconsegueix que la sorra esmicolada i esponjosa, per l'acció del garbellat de la mateixa realitzat amb les màquines netejaplatges del tipus garbelladores; sigui mullada amb l'aigua ozonitzada immediatament i de manera homogènia.

“Aquest mètode és molt fàcil d'aplicar. A una màquina garbelladora clàssica se li acobla en el seu interior un equip de desinfecció format pel generador d’ozó , el dipòsit per a l'aigua i el conjunt d’aspersors que permeten abocar la fina capa d'aigua ozonitzada just damunt de la sorra garbellada i d'aquesta forma es garanteix una molt bona desinfecció de la platja”, explica Mercadé, que afegeix:“L’avantatge pràctic d’aquest mètode és que actua sobre la sorra, garbellada per la màquina, que en aquest moment està molt suau i esponjosa, la qual cosa permet que l'aigua ozonitzada penetri perfectament en la superfície de la platja.”

L’avantatge fonamental de l'aplicació d’ozó en el procés de desinfectar la platja és que no hi ha temps morts, és a dir que després de realitzar l’ozonització de la platja, els usuaris poden entrar immediatament a ella sense haver d'esperar un temps de seguretat.D'altra banda la desinfecció de la platja amb ozó garanteix el seu total respecte al medi ambient i no deixa cap tipus de residu que pugui afectar la salut dels visitants.

S’aconsella que en totes les platges turístiques es procedeixi a netejar amb màquines de tipus garbelladores. Perquè aquestes aixequen, airegen i filtren la sorra per a permetre al fet que els raigs solars facin el seu treball. Així es garanteix que aquestes platges estaran sempre netes i sanes per a rebre als visitants i proporcionar-los una estada segura.

Beach Trotters ofereix dos tipus d’equipament per la neteja amb ozó, les màquines “Dromedar” que son les garbelladores compactes amb l’equip d’ozó instal·lat de fàbrica i els denominats “Ozó Beach Kit”, que s’adapten tant a les seves pròpies màquines neteja-platges com a altres models existents en el mercat.

Empresa fundada fa 18 anys que és referència mundial en el sector

Beach Trotters és una empresa fundada el 2002 a Torredembarra per Serafí Mercadé, que havia acumulat experiència treballant com assessor en diverses empreses dedicades al equipament de platges. Beach Trotters és l’única empresa al món que ofereix un conjunt tan complet i especialitzat en l’equipament de platges que inclòu: maquinària i embarcacions de diferents mides per netejar platges i, una gran varietat de guinguetes i pèrgoles, mòduls per WC i per altres usos a la platja, així com cadires amfíbies, passeres, cendrers de platja i altres equipaments lúdics i esportius.

L’empresa va néixer amb una vocació exportadora, aprofitant que a Catalunya és té un gran coneixement en el món del turisme i les platges. L’empresa exporta a altres països mediterranis i sobretot al Carib, en països com Mèxic, Puerto Rico o República Dominicana. Des del 2007 Beach Trotters té diferents representants en cada un dels països encarregats de visitar els clients i parlar amb les administracions locals.

Amb la maquinària que ha dissenyat, l’empresa catalana s’ha convertit en una referència en la lluita contra els sargazos, una alga altament invasiva que des de 2015 ha produït molts problemes als hotels i ressorts del Carib amb les seves arribades, cada cop més intenses. Beach Trotters també està exportant a diferents països del Mar Bàltic i darrerament està obrint nous mercats a Sud-amèrica.

Serafí Mercadé també és consultor en disseny de platges turístiques a més de conferenciant en esdeveniments, congressos i trobades relacionades amb les platges. També és creador del grup d’experts consultors en platges Delatorre Consulting.

Aviso Cookies!

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Estoy de acuerdo Mas Info.